Het PID-event 2023

Op zaterdag 23 september organiseert de Stichting voor Afweerstoornissen het PID-event. Een event dat je niet wilt missen!

Speciaal voor PID-patiënten van 12 jaar en ouder en hun naasten is er in samenwerking met artsen en verpleegkundigen een interessant programma samengesteld. Je kunt je inschrijven voor interactieve break-out sessies en je laten inspireren tijdens een sessie over de grensverleggende trends, technologieën en innovaties in de zorg.

Als klap op de vuurpijl is er de PID-show over alles met het leven met PID onder begeleiding van een bekende Nederlander. Benieuwd wie dat is? Hou onze socials de komende tijd dan goed in de gaten. Garandeer jezelf van een plekje en schrijf je vandaag nog in!

Het programma

23 september 2023

13:30 uur tot 17:15 uur

Patiënten en hun naasten

Jaarbeurs Utrecht

13:30 - 13:45 uur

Opening

15 minuten

13:45 - 14:20 uur

De PID-Show

35 minuten

14:20- 14:35 uur

Break

15 minuten

14:35 - 15:15 uur

Break Out sessies

40 minuten

15:15 - 15:30 uur

Break

15 minuten

15:30 - 16:10 uur

Break Out sessies

40 minuten

16:10 - 16:50 uur

De toekomst van de zorg

40 minuten

16:50 - 17:00 uur

Closure

10 minuten

Break-out sessies

Je kunt je inschrijven voor maximaal twee sessies.

Samen beslissen

Samen beslissen over de juiste behandeling heeft veel voordelen. Het is daarom belangrijk dat je je goed voorbereid op een gesprek met je zorgverlener. Dit voorkomt dat je dingen vergeet te vertellen of te onthouden. In deze sessie krijg je de handvatten die nodig zijn om de gesprekken met je zorgverlener zo goed mogelijk te voeren.

01

Gepersonaliseerde zorg

Goede zorgt valt of staat bij hoe jij als patiënt of naaste de zorg en het resultaat daarvan ervaart. Daarom staan bij gepersonaliseerde zorg de persoonlijke wens, voorkeuren en eigenschappen van de patiënt centraal en niet langer de ziekte of aandoening.

Hoe is de zorg in Nederland georganiseerd en hoe sluit dit aan bij jouw behoeften? In deze sessie wordt vanuit het perspectief van de arts en patiënt ingegaan op gepersonaliseerde zorg.

02

Van donor tot product

Altijd al willen weten hoe immunoglobulinen gemaakt worden?

In deze sessie wordt inzicht gegeven in het (ingewikkelde) productieproces van immunoglobulinen.

03

Alles over WMO

Wat is Wet Maatschappelijke Ondersteuning? Hoe werkt het en wat betekent dit voor jou? In deze sessie wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed.

04

Registeren

Vul het onderstaande formulier in om deel te kunnen nemen.

Per deelnemer mag je 1 naaste meenemen.

Bekijk de website www.stichtingvoorafweerstoornissen.nl voor meer informatie over afweerstoornissen.

Heb je zelf (of jouw naasten) geen PID, maar ben je wel geinteresseerd? De inhoud wordt achteraf on demand beschikbaar gesteld.